NOS WielrennenAangepast

'Snikkapotte' Terpstra geniet van derde wereldtitel: 3-2

Terpstra: het stond 2-2, wilde niet achter komen

Hoe extreem de temperaturen en hoe zwaar de inspanningen ook waren, toch was Niki Terpstra na afloop van de WK ploegentijdrit weer snel bij de pinken. "Sinds dit WK er is, stond het 2-2 tussen BMC en ons. Wij wilden niet op achterstand komen."

En dus gaf Terpstra met zijn ploegmaten van Ettixx-Quick-Step, Tony Martin, Marcel Kittel, Bob Jungels, Yves Lampaert en Julien Vermote, alles op het veertig kilometer lange parcours in Doha. "Wij hadden misschien wel tien man die vandaag mee konden rijden. Als je zo laat in het seizoen een selectie kunt maken, dan is dat een goed teken."

De Belgische ploeg van Patrick Lefevere liet weinig aan het toeval over. "We hebben een trainingskamp in België gehad. Daarbij hebben we rotondes die hier liggen gesimuleerd. Ik denk dat ik wel vijfhonderd rotondes heb genomen", vertelde Terpstra. "Ik ben blij dat het zich heeft uitbetaald."

Zware omstandigheden

De ploegentijdrit wordt gezien als de zwaarste discipline in het wielrennen. En helemaal als het kwik dan ook nog eens ruim boven de dertig graden is. "Het is altijd zwaar. Of je nu de snelste tijd of de tiende tijd rijdt. Als je weet dat het om de titel gaat, dan kun je op het einde toch net iets extra's geven. Ook al zit je snikkapot."

Maar aan het eind stond Terpstra voor de derde keer in zijn loopbaan op het hoogste podium in deze discipline. Terpstra, stralend: "3-2!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl