NOS SchaatsenAangepast

Teleurgestelde Kramer: een soort uitstel van executie

Teleurgestelde Kramer: een soort uitstel van executie

Sven Kramer vindt het teleurstellend dat de ledenraad van de schaatsbond KNSB het besluit over de definitieve begroting voor 2016-2017 heeft uitgesteld. "Eigenlijk is het een soort uitstel van executie", zegt de meervoudig wereld- en olympisch kampioen.

De directie van de KNSB staat lijnrecht tegenover de merkenploegen, atleten en gewesten, die weigeren mee te gaan in de voorgenomen bezuinigingen. De schaatsbond leed in het afgelopen boekjaar een verlies van 2,7 miljoen euro.

Of dit de sport ten goede komt? Dat betwijfel ik.

Sven Kramer

Doordat het besluit vorige week is uitgesteld, is er nog geen einde gekomen aan het conflict binnen de schaatswereld. "Ik weet niet of het de beste beslissing is om alles maar vooruit te schuiven. Daar hebben ze voor gekozen, dat is dan zo. Maar of dat de sport ten goede komt betwijfel ik", zegt Kramer, die zich in Inzell voorbereidt op een nieuw seizoen.

Michel Mulder wenst in tegenstelling tot Kramer weinig energie in de kwestie te steken. "Ik ben eigenlijk alleen maar bezig met terugkomen op niveau en wil me niet laten afleiden door dit soort dingen."

KNSB Cup

Over drie weken klinkt in Groningen het startschot voor dat nieuwe seizoen. Op 27 oktober, een dag voor de KNSB Cup, volgt de evaluatie waarbij eventuele wijzigingen in de begroting worden besproken.

En dat vindt Kramer juist kwalijk, want hoe dichterbij het seizoen komt, hoe minder Kramer zin heeft in randzaken. "Dat zouden ze het liefst wel willen, daarom wordt het waarschijnlijk vooruitgeschoven. Alle schaatsers hebben dan zoiets van: we gaan weer schaatsen. Maar alles houdt een keer op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl