Schade in Haïti na de orkaan Matthew
NOS NieuwsAangepast

Meer dan 800 doden in Haïti door orkaan Matthew

Het dodental door orkaan Matthew in Haïti is opgelopen tot 842. Persbureau Reuters komt tot dat aantal door de slachtoffers die vanuit verschillende delen van het land worden gemeld, op te tellen.

Eerder werd gesproken van 339 doden. Nu de hulpverlening steeds meer op gang komt, worden er steeds meer doden in het getroffen gebied gevonden.

Veel doden door orkaan Matthew op Haïti

Vooral in het zuidwestelijk deel van Haïti zijn veel doden gevallen. In de stad Jérémie zou 80 procent van de huizen zijn verwoest. Een schip van de Amerikaanse marine is naar het getroffen gebied onderweg met hulpgoederen.

Nieuwe orkaan

Orkaan Matthew trekt op dit moment langs de kust van de Verenigde Staten. Vooral Florida heeft het zwaar te verduren. Ruim 600.000 mensen zitten zonder stroom. 22.000 mensen zijn opgevangen in schuilplaatsen. Er zijn nog geen berichten van slachtoffers in de VS.

Ten oosten van Matthew is een nieuwe orkaan ontstaan, Nicole. Weermodellen kunnen de route en kracht van Matthew door deze nieuwe orkaan moeilijk berekenen, omdat ze niet goed weten hoe de interactie is tussen de twee orkanen. Daardoor kan de route van Matthew de komende uren anders worden dan de modellen nu berekenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl