Graziano Pellè ANP Pro Shots

Pellè geeft bondscoach geen hand en wordt uit de selectie gezet

tijd van publicatie Aangepast

Graziano Pellè is uit de Italiaanse selectie gezet omdat hij donderdagavond weigerde de hand te schudden van bondscoach Gian Piero Ventura bij zijn wissel. Het incident deed zich voor in de tweede helft van het WK-kwalificatieduel met Spanje (1-1).

Op de televisiebeelden was het bewuste fragment niet goed te zien. Uitgerekend op het moment dat Pellè van het veld loopt en bondscoach Ventura een stap in zijn richting zet en zijn hand uitsteekt, stapt de vierde official voor de camera. Daarna is wel te zien dat Pellè ogenschijnlijk mopperend op de bank zit.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Pellè niet blij met wissel tegen Spanje

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 WK-kwalificatie: Italië-Spanje

De Italiaanse bond meldt dat de oud-Feyenoorder is teruggestuurd naar zijn Chinese club Shandong Luneng. Hij mist zondag het volgende WK-kwalificatieduel. Dan is Macedonië de tegenstander.

Spijtbetuiging

Op Instagram betuigde Pellè kort na de wedstrijd al spijt. "Helaas heb ik weer iets stoms gedaan. Het was onacceptabel gedrag tegenover mijn coach, maar ook richting mijn medespelers. Het is niet meer dan logisch dat ik me verantwoordelijk stel voor wat er is gebeurd."

Graziano Pellè bood op Instagram zijn excuses aan Instagram/gpelle19_official

STER Reclame