Bloemen en spandoeken ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez in het Zuiderpark ANP

Politie: ernstig plichtsverzuim agenten in zaak-Henriquez

tijd van publicatie Aangepast

De Eenheid Den Haag van de Nationale Politie heeft het interne onderzoek afgerond naar de vijf agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez in het Zuiderpark, vorig jaar zomer.

De conclusie is dat vier agenten ernstig plichtsverzuim valt te verwijten en een agent plichtsverzuim. Voor die agent wordt binnen de politie een andere baan gezocht; de andere vier blijven voorlopig op non-actief.

De agenten gebruikten bij het oppakken van Henriquez pepperspray en pasten de nekklem toe. De arrestant overleed aan de gevolgen daarvan en in de nasleep van zijn dood was het in de Haagse Schilderswijk dagenlang onrustig.

Het Openbaar Ministerie besloot vorige maand om twee agenten te vervolgen op verdenking van onder meer doodslag. Juist vandaag werd bekend dat toenmalig korpschef Bouman de vijf agenten vorig jaar september al heeft gegarandeerd dat ze niet zouden worden ontslagen, "wat er ook gebeurt".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Plichtverzuim bij agenten in zaak-Henriquez'

STER reclame