ANP/Hollandse Hoogte

Verzekeraar Delta Lloyd wijst het overnamebod van NN Group van de hand. Woensdag maakte NN bekend Delta Lloyd voor 2,4 miljard euro in contanten over te willen nemen. Delta Lloyd sprak van een ongevraagd bod, wat zoveel wil zeggen als vijandig, maar zou het wel in beraad nemen.

In een kort persbericht laat Delta Lloyd vanmorgen weten het overnamebod af te wijzen. "De raad van bestuur en de raad van commissarissen zijn de mening toegedaan dat de financiële voorwaarden geen acceptabele basis zijn. Het levert geen overduidelijke waarde op voor de aandeelhouders of voordelen voor andere stakeholders", aldus Delta Lloyd.

Te laag

In een toelichting aan het FD zegt bestuursvoorzitter Hans van der Noorda van Delta Lloyd dat het bod te laag is. "Dit is geen reële waardering", vindt hij. "De waardering is zo laag dat we het bod naast ons neerleggen." Op zich staat de verzekeraar niet afwijzend tegenover een overname.

De koers van Delta Lloyd stond twee jaar geleden nog op meer dan 15 euro. De problemen rond verzekeraars door de lage rente en de ruzie met de toezichthouder deden de koers een jaar geleden in korte tijd verschrompelen naar minder dan 3 euro. Het bod van NN zorgde voor een koerssprong. Het aandeel noteert momenteel meer dan 5,30 euro.

'Geen commentaar'

NN geeft geen commentaar op de afwijzing van het bod.

Op de Amsterdamse beurs steeg de koers van Delta Lloyd bij het begin van de handel met 1,5 procent naar 5,33 euro, ondanks de afwijzing van het bod. Beleggers speculeren er kennelijk op dat NN met een hoger bod komt, of dat een andere gegadigde zich in de overnamestrijd mengt. NN bood 5,30 euro per aandeel. 

In de verzekeraarssector wordt de overnamepoging gezien als het begin van een consolidatieslag, waarbij verzekeraars fuseren en overnemen. Verzekeraars zitten in zwaar weer door de lage rente en een veranderende markt.

STER reclame