Nacho in duel met Alessandro Florenzi

Topper tussen Italië en Spanje in evenwicht

De topper tussen Italië en Spanje in groep G van de WK-kwalificatiereeks is geëindigd in een gelijkspel. In Turijn werd het 1-1.

De Spanjaarden hadden het grootste deel van de wedstrijd een optisch overwicht, maar dat leidde niet direct tot grote kansen.Voor rust was alleen Gerard Piqué een keer dicht bij een goal met een kopbal.

Na de rust profiteerde Spanje van een blunder van Gianluigi Buffon. De ervaren doelman maaide over de bal heen, waarna Vitolo kon scoren. De thuisploeg moest komen en maakte tien minuten voor tijd vanaf de penaltystip gelijk via Daniele De Rossi. Italië dacht zelfs even drie punten te pakken, maar Andrea Belotti's treffer werd afgekeurd.

Zeges Albanië en Israël

Albanië is de nieuwe koploper in groep G met de volle buit uit twee duels. De Albanezen wonnen in Liechtenstein met 2-0. In de elfde minuut werkte Liechtensteiner Peter Jehle de bal in eigen doel, in de 71ste minuut zette Bekim Balaj de 2-0 eindstand op het bord.

Israël boekte in Macedonië zijn eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks: 2-1. Voor Israël scoorden Tomer Hemed en Tal Ben-Haim II, in de 63ste minuut deed Ilja Nestorovski iets terug voor Macedonië. Adis Jahovic had in de 95ste minuut nog een uitgelezen kans om het thuisland een punt te bezorgen, maar hij miste vanaf elf meter.