Steven Woolfe
NOS NieuwsAangepast

Kopstuk Britse UKIP-partij in ziekenhuis na 'woordenwisseling'

De Britse UKIP-politicus Steven Woolfe ligt in het ziekenhuis nadat hij in het Europees Parlement in Straatsburg in elkaar was gezakt. Even daarvoor had hij naar verluidt een 'woordenwisseling' gehad met een andere UKIP-parlementariër tijdens een bijeenkomst van de fractie. Volgens de laatste berichten is Woolfe bij kennis.

Volgens bronnen van de krant The Guardian liep die ruzie uit de hand en werd Woolfe geslagen. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand, totdat de 49-jarige Woolfe voor een stemming de plenaire zaal van het Europees Parlement binnenliep en in elkaar zakte.

Overlopen

De UKIP-parlementariërs waren bij elkaar gekomen om de situatie te bespreken die is ontstaan nu hun nieuwe leider Diane James al weer is opgestapt. Gisteren gaf Steven Woolfe, die ook de ambitie heeft om UKIP te leiden, toe dat hij had overwogen om naar de Conservatieve Partij over te lopen.

Dat leidde volgens bronnen tot een verhitte discussie, waarbij Woolfe op een gegeven moment een collega zou hebben uitgedaagd om de discussie buiten voort te zetten. Kort daarna kreeg hij een klap, mogelijk meer.

De voormalige leider van UKIP, Nigel Farage, was ook bij de vergadering aangezien hij ook lid is van het Europees Parlement. Volgens The Guardian is hij niet degene die heeft geslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl