Ajax kansloos tegen FC Utrecht

time icon Aangepast

Ajax is in de Domstad onderuit gegaan. FC Utrecht won verdiend met 3-0, nadat de ploeg eerder dit seizoen al met 2-1 in de Arena had gewonnen.

Ajax was onder coach Frank de Boer nog ongeslagen, maar werd voor rust compleet van de mat geblazen.

FC Utrecht kreeg kans op kans, maar wist pas na 21 minuten te scoren. Vlak na een bal van Frank Demouge op de paal vond Kevin Strootman Edouard Duplan (beiden ex-Sparta), die de bal in de kruising joeg.

Twee minuten later kopte Duplan na weer een assist van Strootman de 2-0 binnen.

Na rust ook een beter Utrecht

Na rust beet Ajax wat meer van zich af, maar kansen leverde dat niet op.

Utrecht koesterde de 2-0, gaf niets weg en kwam zelfs nog op 3-0 toen Ismo Vorstermans een voorzet van Michael Silberbauer binnengleed.

Te vroeg?

Trainer Frank de Boer van Ajax vroeg zijn spelers zondag in de rust of het misschien te vroeg was om te voetballen. "Misschien liggen ze normaal gesproken om half een in de middag nog in bed", verklaarde hij spottend. "Het was echt schrijnend om te zien hoe veel spelers van mij onder hun niveau speelden."

Ajax stond bij rust slechts met 2-0 achter. Dat kwam vooral doordat FC Utrecht zeker drie ideale doelkansen miste. "We verloren veel duels en verspeelden veel te vaak de bal", treurde De Boer.

"Natuurlijk heeft FC Utrecht het heel goed gedaan. Maar dat mogen we onszelf aanrekenen. Ik miste ook beleving. We hebben een jonge ploeg. Jonge spelers halen vaak geen 6,5 als ze slecht spelen. Dan is het meteen een 4. Dat was bij ons nu ook het geval."

STER Reclame