Extremisten doden christenen in Kenia

Mandera, op 1 juli jongstleden EPA

Islamitische extremisten van de terroristische organisatie al-Shabaab hebben in het noordoosten van Kenia zes mensen gedood. De aanval was in Mandera, in het uiterste noordoosten van Kenia, vlak bij de grens met Somalië.

Een woordvoerder van al-Shabaab zei tegen het persbureau Reuters dat zes christenen in Mandera om het leven zijn gebracht. De stad is vaker doelwit van aanvallen vanuit Somalië. De woordvoerder zei dat daarmee wordt doorgegaan totdat Kenia zijn troepen terugtrekt uit de Afrikaanse vredesmacht in Somalië.

De gouverneur van Mandera zei dat door snel ingrijpen van leger en politie voorkomen kon worden dat er meer doden vielen. Hij zei ook dat het er alle schijn van heeft dat al-Shabaab achter de aanslag zit. De terroristen zijn verantwoordelijk voor honderden doden in de afgelopen drie jaar in Kenia. Toeristen komen er vrijwel niet meer.

De extremisten van al-Shabaab plegen vooral aanslagen in het noordoosten van Kenia, maar ze slaan ook toe in andere delen van Kenia om toeristen af te schrikken. In 2013 richtte al-Shabaa een bloedbad aan in het winkelcentrum Westgate in de hoofdstad Nairobi.

STER Reclame