Cruijffs elftal aller tijden
NOS VoetbalAangepast

Droomelftal Cruijff: geen Messi, wel Keizer

Geen Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. Zelfs de meester zelf ontbreekt in het beste voetbalelftal ooit volgens Johan Cruijff. Dat blijkt uit de autobiografie die donderdag verschijnt over de legendarische oud-voetballer van vooral Ajax, Oranje en Barcelona.

Cruijff, die op 24 maart van dit jaar op 68-jarige leeftijd overleed, maakte wel ruimte voor een ploeggenoot van hem bij Ajax, Piet Keizer. De linksbuiten van weleer staat in de aanval naast Diego Maradona en Pelé.

Josep Guardiola, Cruijffs pupil bij Barcelona, krijgt in de 3-4-3-opstelling, zoals de Amsterdammer het liefst speelde, een plekje op het middenveld naast Garricha, Bobby Charlton en Alfredo Di Stefano.

In de verdediging zet Cruijff een andere ploegmaat uit zijn Ajax-tijd: voormalig recordinternational Ruud Krol. Carlos Alberto en Franz Beckenbauer zijn de andere verdedigers. In het doel staat Lev Jasjin, die in 1960 met de Sovjetunie de eerste Europese titel opeiste.

Droomelftal Cruijff: geen Messi, wel Keizer

Het boek van Cruijff heet 'Mijn Verhaal' en wordt donderdag officieel gepresenteerd aan de buitenlandse media in Londen. Onder de aanwezigen zullen de familie Cruijff en Josep Guardiola zijn.

Vrijdag is dan de presentatie van het boek in Amsterdam voor de Nederlandse pers. Ook daarbij is de familie Cruijff weer aanwezig.

Keeper Lev Jasjin (l) op het WK van 1966 in Engeland, rechts Eusebio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl