Meer doden bij aanslag op Koerdische bruiloft in Syrië

Aangepast
RTR

Het dodental van de zelfmoordaanslag tijdens een Koerdische bruiloft in de Syrische stad Hasaka is gestegen. Gisteren stond het nog op 22, inmiddels is dat zeker 34, melden lokale activisten. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat de situatie in Syrië vanuit Groot-Brittannië in kaart brengt, zijn er elf kinderen onder de doden. 

De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat, die zegt dat de bom bedoeld was voor een bijeenkomst van Koerdische politici. De terreurgroep rept met geen woord over het huwelijksfeest.

Volgens een lokale activist werd de aanslag gepleegd door een tiener met een bomvest. De jongen liet de bom afgaan toen hij bij de ingang van de feestzaal werd tegengehouden. Op videobeelden van de plek is te zien dat de ravage enorm is.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tijdens het dansen worden verrast door een enorme explosie

Twee maanden geleden werd er in Hasaka nog zwaar gevochten door Koerden en het Syrische leger. Daarbij kregen de Syrische troepen op de grond luchtsteun van de luchtmacht van president Assad. De Koerdische YPG-militie in de stad wordt gesteund door de Amerikanen.

Eind augustus kwam het tot een wapenstilstand in de stad

NOS

STER Reclame