NOS Nieuws Buitenland Economie Aangepast

Weer Nederlands bedrijf aangevallen in Ethiopië

Reuters

In Ethiopië is opnieuw een Nederlands bedrijf aangevallen door demonstranten. Het gaat om Africa Juice, dat tropische vruchtensappen maakt.

Het bedrijf en het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigen dat mensen het bedrijf binnendrongen. Maar ze weten nog niet hoeveel demonstranten bij de aanval betrokken waren en hoe groot de schade is.

De baas van het bedrijf, Harry van Neer, schrijft in een e-mail aan Nieuwsuur te vrezen dat die aanzienlijk is. Twee boerderijen zouden doelwit zijn geweest van de aanvallers. Hij meldt verder dat de medewerkers nog op het complex zijn en dat ze politiebescherming hebben. Verder wil Africa Juice met het oog op de veiligheid van de werknemers niets over het incident kwijt.

Brand

Begin september werden in Ethiopië ook al Nederlandse bedrijven aangevallen door tegenstanders van de regering. Toen werden verschillende bloemkwekerijen in brand gestoken en pomphuizen voor bewatering vernield.

In Ethiopië is al langere tijd onrust door spanningen tussen de regering en verschillende bevolkingsgroepen. Afgelopen weekend kwamen meer dan 50 mensen om bij een protest tegen de regering. Volgens de betogers zijn ze neergeschoten door de politie, maar die beweert dat de slachtoffers om het leven zijn gekomen in het gedrang dat ontstond toen de politie de demonstratie uiteen dreef.

STER reclame