Gerard Kemkers
NOS VoetbalAangepast

Kemkers slaat aanbod KNVB af

Hans van Breukelen, de technisch directeur van de KNVB, heeft Gerard Kemkers onlangs benaderd voor de functie van innovatie-/prestatiemanager. Kemkers heeft vervolgens via de directie van FC Groningen de voetbalbond laten weten dat hij nog geen interesse heeft in een dergelijke functie bij de bond.

Van Breukelen informeerde ruim twee weken geleden naar Kemkers bij Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen, de club waar Kemkers werkzaam is. De oud-schaatscoach is daar ‘manager topsport en talentontwikkeling’.

Ik vertelde Hans dat ik het bij Groningen prima naar de zin heb en dat ik niet op het aanbod van de KNVB wil ingaan.

Gerard Kemkers

Nijland is niet erg te spreken over de handelwijze van de KNVB. "Ik reageerde wat geïrriteerd", zegt Nijland. "Ik vind dat de KNVB zulke expertise niet bij haar clubs moet weghalen, maar zelf op zoek moet naar geschikte mensen uit andere sporten."

Zeven keer olympisch goud

Kemkers stopte in 2014, na de Olympische Spelen van Sotsji, als coach van onder anderen Sven Kramer en Ireen Wüst. Hij was betrokken bij zeven olympische gouden medailles.

KNVB vangt bot bij Kemkers

Kemkers: "Ik vertelde Hans Nijland dat ik het bij Groningen prima naar de zin heb en dat ik niet op het aanbod van de KNVB wil ingaan."

Een paar weken geleden werd bekend dat de KNVB voor dezelfde functie ook al bot ving bij waterpolocoach Robin van Galen.

De nog te benoemen innovatie-/prestatiemanager van de KNVB zal op termijn ook de taak van teammanager van het Nederlands elftal moeten vervullen. Die functie wordt nu nog bekleed door Hans Jorritsma. Zijn contract loopt op 31 december 2017 af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl