Frustratie bij Frank de Boer tegen AS Roma

Roma trakteert De Boer op vijfde nederlaag

AS Roma heeft in de strijd om de derde plaats in de Serie A gewonnen van Internazionale: 2-1. Het is alweer de vijfde nederlaag voor Frank de Boer in negen wedstrijden als coach van de Milanezen.

Roma kwam binnen vijf minuten op 1-0. Na een goede voorzet van Bruno Peres liep Edin Dzeko vrij simpel de bal binnen. Inter ging in de achtervolging en kwam halverwege de tweede helft op 1-1 toen Ever Banega na een mooie kapbeweging raak schoot.

Lang kon Inter niet genieten: Konstantinos Manolas knikte vier minuten na de 1-1 de 2-1 binnen voor Roma, waar Kevin Strootman de hele wedstrijd meedeed.

Kevin Strootman

Voor Juventus was het een goede dag in de Serie A. De koploper uit Turijn won met 3-0 op bezoek bij Empoli en zag later op de dag concurrent Napoli voor het eerst dit seizoen verliezen.

Napoli kwam op bezoek bij Atalanta Bergamo al vroeg 1-0 achter door een goal van Andrea Petagna. Voormalig Ajacied Arek Milik maakte de negentig minuten vol, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Napoli staat na zeven competitieduels vier punten achter op Juventus. Roma heeft samen met Lazio, Chievo en AC Milan een punt minder dan Napoli.

Marek Hamsik druipt af na de nederlaag tegen Atalanta Bergamo

Het duel van Juventus bij Empoli werd beslist tussen de 65ste en de 70ste minuut. In die fase vielen de drie doelpunten, allen van Argentijnse makelij. Paulo Dybala opende met zijn eerste doelpunt van het seizoen de score.

Daarna was het aan recordaankoop Gonzalo Higuaín, die met zijn vijfde en zesde competitietreffer de drie punten veiligstelde.

Succesvolle inhaalrace AC Milan

AC Milan keek twintig minuten voor tijd nog tegen een 3-1 achterstand aan tegen Sassuolo, maar wist de wedstrijd alsnog met 4-3 te winnen.