NOS VoetbalAangepast

Jorgensen: wij geven altijd meer dan honderd procent

Jorgensen: wij geven meer dan 100 procent

Een beetje vermoeid, maar met een grote glimlach stond Feyenoord-aanvaller Nicolai Jorgensen voor de camera na afloop van het eredivisieduel met Willem II (2-0). De Deense voetballer scoorde de 1-0 op fraaie wijze met zijn hak na een voorzet van Bilal Basaçikoglu.

"Dit soort doelpunten gaat helemaal op intuïtie", aldus Jorgensen. "Het gaat zo snel dat je geen tijd hebt om na te denken. Ik zag niets, maar ik deed het gewoon op gevoel."

Door de winst is Feyenoord al acht wedstrijden op rij ongeslagen in de eredivisie. "Dat is wel verrassend", vindt de Deense aanvaller. "Soms heb je ook geluk nodig, maar wij geven elke wedstrijd meer dan honderd procent. Wij hebben veel jongens in de ploeg die willen winnen en dat heb je gewoon nodig."

Van Bronckhorst: fantastische start van dit seizoen

Ook Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is trots op zijn ploeg. "Complimenten aan het team, zij doen het echt fantastisch. Dit is een geweldige start van de competitie. Dat is weleens anders geweest."

Toch tempert Van Bronckhorst de verwachtingen een beetje. "We doen het stap voor stap, want het einddoel is uiteindelijk het belangrijkste. We hebben pas twee tegendoelpunten, dus dat is ook heel positief. Hoe minder doelpunten tegen, hoe groter de kans dat je wedstrijden wint."

Kuijt: elke wedstrijd krijgen we meer vertrouwen

Aanvoerder Dirk Kuijt had zelf van tevoren niet verwacht dat Feyenoord al 24 punten zou hebben uit acht wedstrijden. "Als je dat had gezegd, dan waren we zeer overmoedig geweest. We hebben het wedstrijd voor wedstrijd bekeken en elke wedstrijd heeft ons meer vertrouwen gegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl