Richairo Zivkovic wordt op het laatste moment de voet dwars gezet door Davinson Sánchez.
NOS VoetbalAangepast

Zivkovic spaart Ajax: had te veel tijd om na te denken

Op PSV na won sinds de eeuwwisseling geen ploeg vaker van Ajax dan FC Utrecht. Ook vorig jaar bleven de Utrechters als enige ongeslagen tegen de Amsterdammers. Dat hadden toen zelfs twee zeges kunnen zijn, als een dubieuze strafschop in de slotfase van de wedstrijd in Amsterdam geen roet in het eten had gegooid.

Vandaag gooiden de Utrechters hun eigen glazen in. Met een eigen doelpunt en een onhandige Utrechtse handsbal in het eigen strafschopgebied kwam Ajax wel heel goedkoop aan de doelpunten en aan de 3-2 winst. En ook op de afwerking was heel wat aan te merken.

Zivkovic spaart Ajax

Uitgerekend Richairo Zivkovic, dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Utrecht, kreeg bij 0-1 een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. De pijlsnelle aanvaller liet zich nog inhalen door Davinson Sánchez.

Zivkovic steekt hand in eigen boezem: ik moet gewoon sneller schieten

"Ik zat vanaf de middenlijn al te denken hoe ik hem moest maken. Het is lastig als je te veel tijd hebt en ik wachtte te lang met schieten", stak Richairo Zivkovic de hand in eigen boezem. "Zo verprutste ik die kans. Als ik 'm maak is het 2-0 en had ik het team het een stuk makkelijker kunnen maken. Dat verwijt ik mezelf."

Bosz trots

Het spel is nog lang niet altijd goed, maar de resultaten zijn uitstekend. En dus glom Ajax-trainer Peter Bosz van trots na de zege op 'Angstgegner' FC Utrecht. "Alle ploegen willen graag van Ajax winnen en Utrecht misschien nog net iets meer", aldus de trainer.

Bosz trots na moeizame zege in zware week

"We hebben zoveel zware Europese wedstrijden gespeeld de laatste tijd. Als ik mijn spelers dan tot de laatste minuut zie strijden om de overwinning, dan wil ik de spelers een compliment maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl