Hakim Ziyech viert zijn eerste eredivisiedoelpunt voor Ajax.

Fortuinlijke zege Ajax op FC Utrecht

Ajax heeft met het nodige fortuin z'n vijfde zege op rij geboekt. In de Arena werd angstgegner FC Utrecht met 3-2 verslagen.

De Amsterdammers waren aanvankelijk dreigender, vooral dankzij de acties van Amin Younes op links, maar toch was het Utrecht dat het duel voor rust controleerde.

Halverwege de eerste helft tekende Kevin Conboy met een kopbal in de kruising uit een voorzet van Yassin Ayoub voor de 1-0, waarna de van Ajax gehuurde Richairo Zivkovic twee kansen om de marge te verdubbelen verprutste.

Eerst werd de snelle spits vrij voor keeper André Onana gezet, maar zag tot zijn verbazing hoe Davinson Sánchez hem met een knappe tackle toch nog de voet dwars zette. Even later schoot hij met links hoog over, al was de hoek niet makkelijk.

• ANP
    Opnieuw vuurwerk in de Arena, maar nu uit bekende hoek. De F-Side viert het 40-jarig bestaan voor Ajax-FC Utrecht.
    Kevin Conboy (midden) is de gevierde man bij FC Utrecht na zijn treffer tegen Ajax.
  • ANP
    Richairo Zivkovic in duel met Nick Viergever.
  • ANP
    Lasse Schöne pakt het cadeautje vakkundig uit vanaf elf meter.

Het grootste wapenfeit van de thuisploeg kwam kort voor rust uit een vrije trap van Hakim Ziyech. De prachtige krul werd echter uit de kruising getikt door Utrecht-doelman Robbin Ruiter.

Na de thee leefde Ajax plotseling toch op toen Ramon Leeuwin een onschuldig ogende voorzet van Younes in eigen doel werkte.

Davy Klaassen miste na een uur van dichtbij de kans op de 2-1. Dat werd het tien minuten voor tijd alsnog toen Rico Strieder hands maakte en Lasse Schöne de toegekende strafschop verzilverde.

Spannend slot

Kort voor tijd maakte Hakim Ziyech ook nog de 3-1, al leek hij de bal niet helemaal goed te raken. Dat was zijn eerste eredivisiedoelpunt in Amsterdamse dienst.

De net ingevallen Mark van der Maarel maakte in de 90ste minuut nog de 3-2, waarna het nog even billenknijpen werd voor de Amsterdamse supporters. De beste kans was voor Ajax, maar die werd door Ajacied Bertrand Traoré om zeep geholpen.