NOS VoetbalAangepast

PSV blijft kansen missen en doet zichzelf daarmee 'zwaar tekort'

Weer onnodig puntenverlies voor PSV en weer werden er grote kansen gemist. Het is het verhaal van PSV dit seizoen. "We doen onszelf zwaar tekort", zei trainer Phillip Cocu na het 1-1 gelijkspel bij sc Heerenveen.

Cocu: we doen onszelf zwaar tekort

"Het zit niet mee", ging hij verder over de gemiste kansen. "Ik wil niet zeggen dat het in alle wedstrijden zo is, maar te vaak wel. Dat hoort niet bij PSV. Het rendement ligt veel te laag en dat kost ons gewoon punten."

Ook Siem de Jong kan er niet bij met zijn hoofd. "Dit voelt als een nederlaag. Hij wilde er niet in. Er zat een aantal kansen bij, die moeten we gewoon maken."

Heeft het met pech te maken? Cocu: "Nee, het is niet alleen maar pech. Als je een kans maakt, is het ook een bepaalde kwaliteit."

Siem de Jong: tja, hij wilde er maar niet in

Vlak voor tijd had PSV nog een uitgelezen mogelijkheid om de winst te pakken met een vrije trap op vijf meter voor de goal. De Jong schoot echter tegen een medespeler die zich op de doellijn in de muur van Heerenveen had genesteld.

Cocu werd er boos om: "Ik denk dan: als de tegenstander daar met negen man staat, waarom ga je er dan óók voor staan? Dat zijn bepaalde slimmigheden. En je ziet: ze schieten tegen een eigen speler aan."

De Jong neemt de kritiek ter harte. "Je maakt de goal dan inderdaad nog kleiner. Dat moeten we niet meer doen."

Een opmerkelijke vrije trap voor PSV vlak voor tijd op vijf meter van de goal

Koploper Feyenoord kan het gat met PSV zondag vergroten tot zeven punten. Cocu begint 'm al een beetje te knijpen. "We willen om de titel strijden, dus het gat moet niet te groot worden. Maar Ajax en Feyenoord gaan ook nog wel een mindere periode doormaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl