PSV baalt van het gelijkspel bij sc Heerenveen

Ook in Friesland loopt PSV schade op

Het is niet de week van PSV. Na het onnodige gelijkspel bij FK Rostov in de Champions League is de Eindhovense landskampioen er ook niet in geslaagd om te winnen bij sc Heerenveen: 1-1.

PSV had voor rust het beste van het spel en ook de kansen. Keeper Erwin Mulder bleek echter een sta-in-de-weg bij een schot van Gastón Pereiro en bij kopballen van Siem en Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV kopte via de lat ook nog over.

De goals

Ook na rust weigerden de bezoekers hun kansen te benutten. Zowel Steven Bergwijn als Luuk de Jong faalde in de afronding. PSV liep prompt tegen een succesvolle counter aan; Luciano Slagveer gaf voor en Arber Zeneli liep de bal binnen. Het Friese feest bleek van korte duur; Pereiro schoot of zette voor en scoorde via het been van Jerry St. Juste.

Jerry St. Juste maakt een eigen doelpunt voor Heerenveen
    Een opmerkelijke vrije trap voor PSV vlak voor tijd op vijf meter van de goal
    Luuk de Jong liep een flinke hoofdwond op bij een luchtduel
    Voormalig ploeggenoten Stijn Schaars en Jetro Willems

PSV zette in het vervolg nog flink aan, maar Heerenveen hield stand, ook bij een vrije trap op vijf meter van de goal. Daarmee kwam er een einde aan een recordreeks van dertien uitoverwinningen van de Eindhovenaren in de eredivisie, die bovendien Andrés Guardado zagen uitvallen met hamstringklachten.

Koploper Feyenoord kan zondag bij winst op Willem II in Tilburg het gat met PSV vergroten tot zeven punten. Heerenveen blijft op twee punten van de landskampioen staan en draait onverminderd bovenin mee.