Zonneauto Nuna

Politie Zuid-Afrika houdt studenten Delft niet af van Solar-zege

Studenten van de TU Delft hebben de Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen. Het Nuon Solar Team kwam na een zonnerace van ruim 4700 kilometer als eerste over de finish. Met die afstand verbraken de Nederlanders ook meteen het wereldrecord.

Het is de tweede keer dat het team de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika wint. De race ging van Pretoria naar Kaapstad en duurde acht dagen. Studenten van de Tokai Universiteit Japan eindigden als tweede, met een achterstand van 173 kilometer op de Nederlanders.

De race verliep voor het Nuon Solar Team niet helemaal zonder slag of stoot. Afgelopen woensdag werd zonnewagen Nuna door de Zuid-Afrikaanse politie van de weg gehaald. Agenten waren nieuwsgierig naar het op zonne-energie aangedreven voertuig. Het leidde tot een oponthoud van zo'n tien minuten.

Ontwikkelen

Iedere twee jaar maken de studenten een nieuwe zonnewagen, die altijd Nuna heet. Elk jaar wordt de aerodynamica van de op zonne-energie aangedreven wagen verbeterd. Met de Nuna wonnen de Delftse studenten al zes keer de World Solar Challenge in Australië, een andere race dan de Zuid-Afrikaanse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl