Lewis Baker wordt bejubeld: hij heeft Vitesse op 1-1 gezet

Moeizame maar verdiende zege Vitesse op Groningen

Vitesse heeft thuis een kleine, maar verdiende zege geboekt op FC Groningen. Na een valse start boekte het met 2-1 de vierde overwinning van het seizoen.

Groningen stond al snel op voorsprong na een door Danny Hoesen benutte strafschop, die was toegekend na een charge van Milot Rashica op Jason Davidson. De Arnhemmers hadden de rest van de eerste helft een veldoverwicht en de gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er ook via een prachtige vrije trap van Lewis Baker.

Spektakel bleef uit na de pauze, maar een kwartier voor tijd, kort na een tien minuten durende spelonderbreking wegens bliksem, scoorde Kevin Leerdam. Hij tikte van dichtbij binnen na een door keeper Sergio Padt gekeerde kopbal van Maikel van der Werff, die bij een vrije trap van Baker over het hoofd was gezien door de Groningse verdediging.