schadeautos.nl
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Automobilist maakt achterop zijn terreinwagen hachelijke rit met autodief

De eigenaar van een terreinwagen heeft gisteren hachelijke momenten beleefd. Toen hij tijdens het laden van zijn auto in Beverwijk zag dat er een vreemde achter het stuur zat, nam hij een snoekduik en landde op de achterklep.

De autobezitter had de sleutels in het contact laten zitten, toen hij even zijn bedrijf binnenging om wat dozen op te halen. Daarom kon de dief wegrijden, met de eigenaar van de wagen dus achterop.

Hotsebotsen

De autodief scheurde ervandoor. De eigenaar hield zich uit alle macht vast en moest grote moeite doen om niet uit de jeep te worden geslingerd, meldt omroep NH. "Hij lag te hotsebotsen, ook al omdat de bestuurder enkele keren op onverantwoorde wijze inhaalde", vertelt een politiewoordvoerder. "Hij heeft nu blauwe plekken en spierpijn."

Na enkele kilometers, het is niet duidelijk of de eigenaar nog achterop hing, ging het fout. De autodief stuurde de terreinwagen de berm in, draaide weer terug de rijbaan op en botste op een tegenligger. Uiteindelijk kwam de auto in een greppel naast de weg tot stilstand, waar de verdachte uitstapte en een weiland in rende.

Agenten spoorden de man op met een politiehond. De dief had zich verscholen in een sloot tussen het riet. Hij is aangehouden.

Advertentie via Ster.nl