NOS NieuwsAangepast

Luchtvaartmaatschappij zet kleuters op verkeerde vlucht

Een vrouw uit New York is een rechtszaak begonnen tegen een luchtvaartmaatschappij die haar 5-jarig zoontje naar een verkeerde stad heeft gevlogen. De maatschappij had het kind verward met een ander jongetje dat ook alleen reisde.

Maribel Martinez ging op 17 augustus naar de luchthaven om haar zoon Andy op te halen, maar werd geconfronteerd met een andere 5-jarige. Beide jongens waren vertrokken van Cibao in de Dominicaanse Republiek. Andy vloog onder begeleiding van mensen van de maatschappij JetBlue naar Boston in plaats van New York, terwijl het andere kind dus naar Boston had gemoeten maar in New York landde.

Huilen

De vrouw zegt dat ze niet kon ophouden met huilen toen ze zag dat haar eigen kind niet uit het vliegtuig was gekomen. "Ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien." De jongens hadden polsbandjes om met de juiste naam maar de paspoorten waren verwisseld. Beide jongens zijn uiteindelijk veilig bij hun eigen familie teruggekomen.

De luchtvaartmaatschappij wil geen commentaar geven zolang de zaak onder de rechter is. JetBlue heeft wel de kosten van de tickets teruggegeven en de 100 dollar die betaald moet worden om een kind te laten begeleiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl