Youness Mokhtar en Anass Achahbar vieren de tweede goal van PEC Zwolle

PEC Zwolle boekt eerste overwinning van het seizoen

PEC Zwolle heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. De hekkensluiter was ADO Den Haag thuis met 2-1 de baas.

In de matige eerste helft had PEC het initiatief en dat leverde al snel een paar kansjes op. Zo schoot Danny Holla in de openingsminuut net naast en kon ADO-doelman Ernestas Setkus een uithaal van Kingsley Ehizibue in de tiende minuut maar net keren.

Op slag van rust kreeg PEC de beste kans, via Wouter Marinus, die na een voorzet op maat van Youness Mokhtar de bal recht in de handen van Setkus kopte. ADO moest het doen met één gevaarlijk moment: Kastaneer profiteerde bijna van een onoplettendheid van doelman Mickey van der Hart bij een terugspeelbal.

Sprankelend

De tweede helft begon met een prachtige treffer van Tom Trybull (geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied) waarna Mokhtar met een minstens zo mooi doelpunt PEC op gelijke hoogte bracht.

Het was de opmaat voor een sprankelende fase, waarbij eerst Anass Achahbar op de paal kopte, Wilfried Kanon aan de andere kant op de lat en Mokhtar uit de daaropvolgende tegenstoot van scoren afgehouden werd door Ebuehi.

Dadendrang beloond

PEC hield het tempo hoog, drukte ADO in het defensief en zag de dadendrang beloond met nog 20 minuten te gaan: Mokhtar kapte op rechts José San Román uit en joeg de bal vervolgens hard in het dak van het doel.

ADO probeerde nog wel een punt te pakken, maar dat werd lastig toen Trybull tien minuten voor tijd na zijn tweede gele kaart moest vertrekken.