In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Amerikaans leger neemt basis in Eygelshoven over

Het opslagterrein van Defensie in het Limburgse Eygelshoven wordt zaterdag overgedragen aan het Amerikaanse leger. Die gaat er rond de 1600 militaire voertuigen opslaan vanwege de "verslechterde veiligheidssituatie in Europa", aldus het ministerie van Defensie.

De komst van de Amerikanen levert waarschijnlijk ruim honderd banen op, schrijft 1Limburg. Het Nederlandse defensie-apparaat ondersteunt de Amerikanen bij het onderhoud, de bewaking en beveiliging. Wanneer het Amerikaanse materieel aankomt, is nog niet duidelijk. Defensie is nog bezig het terrein gebruiksklaar te maken.

Op het terrein, dat in het verleden ook werd gebruikt voor voertuig- en wapenopslag, zat tot voor kort een vestiging van het Financieel Administratie- en Beheerkantoor (FABK) van Defensie. Dat wordt samengevoegd met het kantoor in Utrecht.

Russische dreiging

Sinds de Russische annexatie van de Krim en de Russische inmenging in het conflict in de Oekraïne maakt de NAVO zich zorgen over de opstelling van de Russen. Daarom neemt het bondgenootschap een aantal maatregelen. Een daarvan is dus de opslag van materieel in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl