Hasselbaink: ik was naïef, maar heb niets verkeerd gedaan

Jimmy Floyd Hasselbaink ontkent in alle toonaarden dat hij iets verkeerd heeft gedaan tijdens het opgenomen gesprek met undercover-journalisten van The Telegraph. De Nederlandse trainer van Queens Park Rangers zegt in een interview met Sky Sports wel dat hij spijt heeft en dat hij naïef is geweest.

Hasselbaink is een van de trainers van wie de naam is opgedoken in het corruptieschandaal in het Engelse voetbal, dat door de krant The Telegraph aan het licht is gebracht. Hij toonde zich voor een vergoeding van 55.000 pond (64.000 euro) bereid om namens een Aziatisch bedrijf naar Singapore te vliegen en met investeerders te praten. Volgens The Telegraph wist Hasselbaink dat het bedrijf betrokken wilde zijn bij spelerstransfers van QPR.

De 44-jarige trainer spreekt tegen dat hij ooit geld zou willen verdienen aan een transfer. "Dat zou ik nooit doen en heb ik nooit gedaan. Dat is niet waar ik voor sta", zegt Hasselbaink. "Dat maakt het ook zo pijnlijk. Ik neem mijn werk heel serieus en ik wil slagen in deze wereld."

Volgens Hasselbaink is er alleen gesproken over een vergoeding om een speech te houden in Singapore. Daar heeft hij nu spijt van. "Ik heb heel veel spijt. Als je er achteraf over nadenkt, ben je kritisch naar jezelf toe. Ik ben naïef geweest."

Hasselbaink op undercoverbeelden van The Telegraph

Op de beelden die de undercover-journalisten maakten, is te zien hoe Hasselbaink onderhandelt over een vergoeding voor de trip naar Azië. Uiteindelijk gaat hij akkoord met 55.000 pond. "Ik kan me voorstellen dat het gewone publiek denkt dat het heel veel geld is", zegt Hasselbaink nu. "Het is ook veel geld. Maar in de wereld waarin ik werk, mag ik me gelukkig prijzen dat ik zulke bedragen kan vragen."

Queens Park Rangers heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak. De reeks onthullingen van The Telegraph heeft al de kop gekost van de Engelse bondscoach Sam Allardyce, assistent-trainer Tommy Wright van Barnsley en voorzitter Jimmy Houtput van de Belgische tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven.

STER reclame