NOS NieuwsAangepast

Bus drukt Tesla van de Autobahn

In Duitsland is op een snelweg een bus op een Tesla gebotst. Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag op de A24 bij Hamburg, maakte de Duitse politie afgelopen avond bekend.

Volgens de politie ging het mis toen de bus van rijstrook verwisselde na een inhaalmanoeuvre. Daarbij werd de auto op de rechterrijstrook geraakt. De Tesla-bestuurder raakte lichtgewond, alle 29 inzittenden van de bus bleven ongedeerd.

De Tesla-bestuurder zegt dat hij zijn autopilot gebruikte en dat die goed functioneerde. Tesla zegt dat dat klopt en dat het gebruik van de autopilot niet tot het ongeluk heeft geleid.

Verongelukt

Met de autopilot wordt de auto binnen zijn baan gehouden en wordt er afstand gehouden met andere weggebruikers. Tesla benadrukt dat chauffeurs nog wel hun handen aan het stuur moeten houden.

De functie wordt nauwlettend in de gaten gehouden sinds een ongeluk in mei, waarbij een man in Florida om het leven kwam. De autopilot bleek daarbij een vrachtwagen te hebben gemist die geen voorrang verleende. Door een update van de software zal dat niet meer gebeuren, stelt Tesla.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl