Nederlands viertal verdacht van matchfixing in Finland

Aangepast
Derwin Martina ANP Pro Shots

Vier Nederlandse voetballers die actief zijn in de Finse voetbalcompetitie worden verdacht van matchfixing. Het gaat om Derwin Martina, Ayoub Ait Afkir, Irvingly van Eijma en Salah Hamza Aharar. Dat meldt De Telegraaf.

Het viertal staat onder contract bij Atlantis FC, dat uitkomt in Kakkonen, de derde divisie. De spelers ontkennen de aantijgingen en hebben hulp gevraagd van de spelersvakbond, de JPY.

Martina speelde in het verleden bij RKC, Ait Afkir voor NEC en Almere City en Van Eijma voor FC Oss. Hamza Aharar kwam onder meer uit voor Almere City.

Bedorven kip

Volgens De Telegraaf werden de noteringen van tegenstanders hoger als de Nederlandse spelers, die volgens het onderzoeksbureau dat de zaak onderzoekt te goed zijn voor het niveau, op het wedstrijdformulier stonden.

Een enkele keer moesten de Nederlanders op het laatste moment verstek laten gaan. "We ontbraken op het allerlaatste moment bij een wedstrijd en werden beschuldigd van matchfixing", aldus Derwin Martina. "Maar dat kwam door voedselvergiftiging. De kip was bedorven en we werden allemaal ziek."

Voorlaatste

Atlantis staat met nog één wedstrijd te gaan voorlaatste en kan degradatie niet meer ontlopen.

STER Reclame