NEC laat NAC met punt ontsnappen

NAC heeft door een doelpunt van Marvin van der Pluijm in de 94ste minuut NEC op 2-2 gehouden. De weifelende thuisploeg riep dat puntenverlies over zichzelf af.

Voor de rust was NEC, na een behoedzaam begin, veruit de sterkste ploeg. NAC kwam zonder Matthew Amoah en Leonardo tot niets.

NEC zette aan, maar de kansen waren niet aan Thomas Chatelle, John Goossens en Lasse Schöne besteed. Wel aan Björn Vleminckx; Milano Koenders en Jelle ten Rouwelaar keken elkaar aan, de Belg tikte binnen.

NEC hinkte op twee gedachten en gaf het initiatief weg. Na schoten over (Anthony Lurling en Donny Gorter) profiteerde Nemanja Gudelj: 1-1.

NEC schrok wakker en kwam via Goossens snel op 2-1. Het leek gedaan, maar Van der Pluim besliste anders.