De politie houdt de man in El Cajon onder schot Politie El Cajon

Politieagenten hebben in de stad El Cajon in Californië een ongewapende zwarte man doodgeschoten. Dat is nog geen twee weken na een soortgelijk incident in Charlotte dat leidde tot dagenlang gewelddadig protest

Na het incident gisteravond in El Cajon bij San Diego verzamelde zich een menigte op de plek van de schietpartij, maar rellen bleven uit.

'Ik heb de politie niet gebeld zodat ze hem konden vermoorden'

Verwarde man

De politie reageerde gisteren op berichten over een verwarde man die het verkeer hinderde in El Cajon. Twee agenten vonden hem achter een restaurant en bevalen hem om zijn hand uit zijn zak te halen. 

De man reageerde eerst niet, haalde toen iets uit zijn zak en leek dat te richten op de politieagenten. Die reageerden door de man te taseren en tegelijkertijd neer te schieten. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De man bleek later niet gewapend. Wat hij dan wel op de agenten richtte is niet duidelijk. Er is politieonderzoek aan de gang.

Een getuige heeft beelden gemaakt van het incident, die door de politie in beslag zijn genomen. Volgens de politie gaf de getuige zijn telefoon vrijwillig af, maar een burgerrechtenorganisatie in San Diego betwijfelt dat.

Familieleden van de man hebben gezegd dat hij geestesziek was. Op Facebook is een filmpje gezet waarop de zus van de gedode man roept: "Jullie hebben mijn broer vermoord. Ik belde om hulp maar jullie hebben mijn broer vermoord."

STER reclame