Otter blijft tot en met 2019 bondscoach shorttrackers

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Shorttrackers blij met aanblijven bondscoach Otter

Jeroen Otter heeft bij de KNSB zijn contract als bondscoach van de Nederlandse shorttrackers verlengd tot en met april 2019. Het oude contract van de succestrainer liep tot eind 2016.

De 52-jarige trainer van onder anderen Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Daan Breeuwsma is sinds het voorjaar van 2010 bondscoach en heeft in de voorbije seizoenen vele successen geboekt met de Nederlandse ploeg.

Bewuste keuze

Volgens Otter is er bewust gekozen om de verbintenis tot en met een jaar na de Winterspelen in Pyeongchang te laten lopen. "We zien in heel veel sporten na de Olympische Spelen een dip. Dat komt door veel veranderingen. Dat proberen we nu te voorkomen", verklaart hij.

Jeroen heeft me de laatste jaren vooral heel veel zelfvertrouwen gegeven in het schaatsen.

Sjinkie Knegt

Zo werd Sjinkie Knegt onder leiding van Otter wereld- en Europees kampioen en veroverde de Fries een bronzen medaille op de 1.000 meter tijdens de Winterspelen in Sotsji. Jorien ter Mors werd in 2014 Europees kampioen in Dresden.

"Jeroen heeft me de laatste jaren vooral heel veel zelfvertrouwen gegeven in het schaatsen", aldus Knegt. "Dat resulteerde in topprestaties. Zonder hem had ik dat nooit gekund." 

Jeroen maakte een winnaar van mij.

Daan Breeuwsma

Ook Daan Breeuwsma, die met de mannenploeg Europees- en wereldkampioen werd, reageerde verheugd op de nieuwe verbintenis van Otter.

"Jeroen maakte een winnaar van mij", zegt Breeuwsma. "Hij neemt geen genoegen met een goed resultaat, het moet echt perfect zijn. Bovendien zoekt hij altijd naar vernieuwing en probeert hij nieuwe methodes te vinden die ons weer een stapje verder brengen."

Suzanne Schulting (links) en Daan Breeuwsma presenteren de nieuwe shorttrackpakken van de Nederlandse ploeg NOS

Eigen ontworpen pakken

Tijdens de persconferentie werd ook bekendgemaakt dat de shorttrackers dit seizoen in eigen ontworpen pakken gaan schaatsen tijdens internationale wedstrijden.

De internationale schaatsunie ISU wil shorttrack aantrekkelijker maken voor de toeschouwers en televisiekijkers en heeft daarom besloten de rijders en teams meer vrijheid te gunnen bij de keuze voor het materiaal. Zo mogen de shorttrackers ook een persoonlijke helm dragen met eigen ontwerp.

Wel moeten de kleding en de helm om veiligheidsredenen nog altijd aan strenge criteria voldoen. Ook moet op de rug en de borst de nationale vlag te zien zijn. 

Sjinkie Knegt in het oude shorttrackpak tijdens een wereldbekerwedstrijd AFP

STER Reclame