Tattoo hebben? Steek je arm maar in dit gat

Je moet een beetje vertrouwen hebben en het niet erg vinden als je tatoeage tegenvalt. Ben je daar oké mee? Dan zet de wereldberoemde Scott Campbell zijn inktnaald gratis in je arm. Het enige wat je hoeft te doen is je arm door een gat steken in Londen. En de kunstenaar een volledige carte blanche geven.

Surprise! En ja, de tatoeage is voor altijd

Vorig jaar deed Campbell zijn stunt ook al in New York. Je moest toen - net als dit jaar - een lot trekken en de mazzel hebben dat je uitgekozen wordt.

De kunstenaar en de tattookandidaat hadden geen enkel contact. Er stond letterlijk een muur tussen hen in. De tatoeages verschilden uiteindelijk flink in vorm. Zo kreeg iemand een slang die deed denken aan een rits op z'n arm. Bij een ander tekende Campbell een indianendoodshoofd met het woord 'Trust', als referentie naar het vertrouwen dat diegene in hem had.

Bekijk hier wat tatoeages die Campbell zette:

  • Scott Campbell
    Een van Campbells tatoeages
  • Scott Campbell
    Hier kun je dus mee eindigen als je je arm door het gat steekt
  • Scott Campbell
    Nog één
  • Scott Campbell
    Nog een van Campbells creaties
  • Scott Campbell
    En nog één

Die uitwisseling heeft iets magisch.

Scott Campbell

"Die uitwisseling heeft iets magisch", zei hij destijds tegen The New York Times. 'Ik ken diegene niet, maar ik raak hem of haar wel aan en reageer onbewust toch op wat er tussen ons is."

Meestal tel je een eurootje of duizend neer voor een tatoeage van Campbell. Zijn tekeningen sieren vele beroemde lichamen, zoals die van Courtney Love, Penelope Cruz en Orlando Bloom.

Voor wie wil er durft: van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober is hij in Covent Garden in Londen en zet hij zo'n zes tatoeages per dag.

Deel artikel: