Klein in de Tweede Kamer ANP

Een basisinkomen voor alle Nederlanders en eens in de twaalf jaar een referendum over de koning. Dat zijn twee punten uit het verkiezingsprogramma van de Vrijzinnige Partij van Kamerlid Norbert Klein.

Klein was korte tijd fractievoorzitter van 50Plus. In 2014 werd hij uit die partij gezet, sindsdien vormt hij een eenmansfractie in de Tweede Kamer. 

Hij presenteerde vandaag op het symbolische tijdstip 11.55 uur (vijf voor twaalf) het verkiezingsprogramma Fix the Basics van zijn nieuwe partij. 

Wifi-vrije coupé

Het belangrijkste punt van de Vrijzinnige Partij is het basisinkomen. Dat betekent dat iedereen zonder tegenprestatie 800 euro per maand krijgt, zodat mensen vrij zijn om hun leven in te delen zoals zij willen en de ruimte hebben om zich te ontplooien. 

Verder wil de partij onder meer een ceremonieel koningschap, waarover de bevolking zich geregeld uit kan spreken. 

Klein pleit er voor om slechts in een deel van de trein Wifi beschikbaar te stellen, zodat reizigers ervoor kunnen kiezen zich niet bloot te stellen aan straling. Ook moeten zomer- en wintertijd worden afgeschaft, omdat die schadelijk zijn voor de gezondheid. 

Vrijzinnige Partij wil politiek terugbrengen naar de kern

STER reclame