NOS NieuwsAangepast

Gouden Televizier-Ring naar Floortje, Geer & Goor of Penoza

De drie finalisten voor de Gouden Televizier-Ring 2016 zijn bekend. Genomineerd zijn Floortje naar het einde van de wereld, Geer & Goor zoeken een hobby! en Penoza IV. De programma's versloegen onder meer Heel Holland Bakt, Beste Zangers en Dance Dance Dance. Vorig jaar won SynDROOM van Johnny de Mol de prijs.

Misdaadserie Penoza was in 2014 ook genomineerd voor een Televizier-Ring, maar toen verloor de serie het van Flikken Maastricht. Voor het programma van Floortje Dessing en Gerard Joling en Gorden is dit de eerste nominatie.

Vooral Gordon zal blij zijn met een nominatie, laat de Televizier-Ring op de website weten. De presentator was twee jaar geleden al van mening dat hij en Gerard een Ring verdienden voor hun werk voor eenzame ouderen.

Televizier-Ster

Presentatoren Art Rooijakkers, Humberto Tan en Johnny de Mol maken kans op een Zilveren Televizier-Ster. Bij de vrouwen zijn dat Chantal Janzen, Floortje Dessing en Geraldine Kemper. Bij de presentatrices is het rijtje genomineerden hetzelfde als vorig jaar. Toen won Chantal Janzen, net als in 2014.

Ook acteurs en actrices kunnen dit jaar de Zilveren Televizier-Ster winnen. Dat is nieuw. Genomineerd bij de mannen zijn Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier. Bij de vrouwen maken Angela Schijf, Isa Hoes en Monic Hendrickx kans op de prijs.

Gouden Stuiver

Kanshebbers voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, zijn Brugklas, Pauls Puber Kookshow en Puberruil Zapp.

De 51e Gouden Televizier-Ring wordt donderdagavond 13 oktober uitgereikt op het Gouden Televizier-Ring Gala in de Heineken Music Hall. Ook de andere genomineerden horen dan wie een prijs heeft gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl