Karim El Ahmadi maakte op schitterende wijze de 2-0

Feyenoord zet zegereeks voort tegen onmachtig Roda JC

Feyenoord heeft zondag de negende competitiezege op rij gepakt. In de Kuip werd een onmachtig Roda JC met 5-0 verslagen. Feyenoord hoefde niet groots te spelen om de bezoekers uit Kerkrade onder de duim te houden.

Er was eigenlijk niets aan de hand voor Roda, tot Ard van Peppen na 25 minuten met een vreemde carambole de bal in het eigen strafschopgebied verspeelde. Nicolai Jorgensen ging achter de bal aan, won het duel van Roel Brouwers en schoot raak in de korte hoek: 1-0.

Niet veel later verdubbelde Karim El Ahmadi de score. De Marokkaanse middenvelder deed dat op schitterende wijze. Hij controleerde op de rand van het zestienmetergebied de bal met rechts en schoot met links in de kruising.

Van 2-0 naar 5-0

In de slotfase werkte Feyenoord nog aan het doelsaldo. In de 82ste minuut maakte Jorgensen zijn tweede doelpunt van de middag. Opnieuw ging er een fout van Brouwers aan vooraf. De oud-verdediger van Borussia Mönchengladbach verloor op knullige wijze het duel van Jens Toornstra, die vervolgens Jorgensen het doelpunt gunde.

In de 88ste minuut scoorde Toornstra zelf ook nog. Hij volleerde een voorzet van Bilal Basacikoglu hard binnen. In de extra tijd kopte Terence Kongolo de 5-0 binnen. Het was zijn eerste doelpunt in 90 competitiewedstrijden.

Zegereeks Feyenoord

De koploper van de eredivisie heeft na zeven wedstrijden de volle buit. Ook in de Europa League gaat het de ploeg van Giovanni van Bronckhorst voor de wind. De eerste groepswedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Manchester United.

Met het vorige seizoen meegerekend heeft Feyenoord nu negen competitiewedstrijden op rij gewonnen. De laatste nederlaag in de competitie dateert van 14 februari 2016. Daarna werd alleen van PSV verloren in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1).