Enes Ünal (l) en Fredrik Jensen
NOS VoetbalAangepast

FC Twente maakt indruk met derde thuiszege op rij

FC Twente heeft in Enschede met 2-1 gewonnen van een zwak Vitesse en is daarmee van de tiende naar de zesde plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg herstelde zich daarmee van de 3-1 thuisnederlaag in de beker tegen FC Utrecht.

De eerste goede aanval leverde direct succes op. Dejan Trajkovski haalde op links de achterlijn, bleef goed kijken en vond Enes Ünal, die simpel kon scoren. Op slag van rust werd Twente bestolen van de 2-0; Yaw Yeboah scoorde na een glijpartij van Ricky van Wolfswinkel, maar arbiter Jeroen Manschot had als enige een overtreding gezien.

De selectie van FC Twente belaagt arbiter Jeroen Manschot

Ünal haakt af

Vitesse, dat drie man kwijtraakte door blessures (Milot Rashica, Adnane Tighadouini en Maikel van der Werff werden gewisseld), creëerde ook na rust weinig. Twente, dat Ünal ook met een blessure zag afhaken, kreeg wel kansen en Celina schoot zijn ploeg in veilige haven.

Lewis Baker maakte vlak voor het laatste fluitsignaal met een prachtig schot van afstand de 2-1, maar de aansluitingstreffer viel te laat.

Ranglijst

Voor FC Twente, dat Vitesse passeert op de ranglijst, is het de derde thuisoverwinning op rij: de voorbijgaande weken werden ADO Den Haag en Sparta in eigen huis verslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl