Nieuw beeld Charlotte: geen wapen zichtbaar bij doodgeschoten man

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politiebeelden Charlotte waarop agenten Keith Scott doodschieten

De politie van de Amerikaanse stad Charlotte heeft beelden vrijgeven van de schietpartij waarbij de zwarte Keith Lamont Scott werd doodgeschoten door de politie. De beelden zijn afkomstig van de bodycams van de agenten en van een dashboardcam uit een politiewagen. Daaruit blijkt niet dat Scott gewapend was op het moment van de schietpartij.

Er is wel te zien hoe een politiewagen de plek nadert waar een agent in burger vanachter een vrachtwagen Scott onder schot houdt. Dan komt er een agent in uniform bij.

Een agent roept een paar keer "Laat dat pistool vallen" voordat Scott zijn auto uitkomt. Terwijl hij achteruit loopt wordt hij verschillende keren door politiekogels geraakt.

Hoewel op het nieuwe beeldmateriaal dus niet te zien of Scott  gewapend was, zoals de politie blijft beweren, heeft de politie wel foto's verspreid van een handvuurwapen en een partij wiet, die Scott bij zich gehad zou hebben.

Eerder bracht de weduwe van de 43-jarige Scott al een video naar buiten van de schietpartij. Ook daarop is niet te zien of Scott gewapend was. Volgens zijn familie had hij een boek in zijn handen.

Avondklok

De politiechef van Charlotte, Kerr Putney, zei gisteravond dat Scott werd aangehouden omdat hij wiet bij zich had.

Na de dood van Scott, dinsdag, zijn betogers avond aan avond de straat op gegaan in de stad in North Carolina, waarbij ze de avondklok negeerden. Ze hadden er bij de politie sterk op aangedrongen dat die de beelden van de bodycams naar buiten zou brengen.

STER Reclame