Ajax walst na rust over PEC heen

Ajax heeft in de Arena zijn vierde competitiezege op rij geboekt. Na een moeizame eerste helft denderde de ploeg van coach Peter Bosz na rust over PEC Zwolle heen: 5-1. PEC heeft nu zeven duels niet gewonnen.

Bertrand Traore viert de 4-1 met Kasper Dolberg

Voor rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd. PEC nam brutaal de leiding door een schot van Wout Brama en kreeg daarna nog kansen via Queensy Menig en Ted van de Pavert; beide malen redde André Onana, die bij de 0-1 nog een zwakke indruk had gemaakt.

Ajax creëerde weinig en had twee hoekschoppen nodig om te scoren: Davinson Sánchez kon van dichtbij raak koppen na een mislukte kopbal van Davy Klaassen en zette een half uur later opnieuw zijn hoofd tegen de bal bij een corner.

Prijsschieten na rust

Direct na rust was het opeens prijsschieten voor Ajax. Een counter werd afgerond door Kasper Dolberg, die, met twee verdedigers in de nek, de bal knap langs doelman Mickey van der Hart prikte. Vier minuten later maakte Bertrand Traoré er 4-1 van; zijn slalom was knap, maar er werd hem wel heel weinig in de weg gelegd. En weer vijf minuten later knalde Dolberg via de lat raak.

Arbiter Jochem Kamphuis kende de treffer toe nadat doellijntechnologie groen licht had gegeven. Nog ging de Ajax-storm niet liggen en Hakim Ziyech en Bertrand Traoré verzuimden de 6-1 te maken.

Pas daarna nam Ajax gas terug. De Amsterdammers waren ook in de laatste twintig minuten de betere ploeg, invaller Matteo Cassierra kreeg nog twee kansjes, maar de wedstrijd was al lang gespeeld.