Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad vieren de 2-0

Heerenveen klopt onmachtig ADO

sc Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen ADO eenvoudig gewonnen. De Friezen kwamen in Den Haag nooit in de problemen en wonnen verdiend: 3-0.

ADO had na 20 tellen al kunnen scoren, maar Sheraldo Becker schoot voorlangs en dat was na 90 minuten de enige echte kans voor de thuisploeg, die er verder weinig van bakte.

Heerenveen domineerde en dat leidde bijna tot een doelpunt van Reza Ghoochannejhad, maar hij raakte van dichtbij de paal.

Even later was het alsnog raak voor Heerenveen, al werden ze daarbij geholpen door twee ADO-spelers. Doelman Ernestas Setkus ging bij een hoekschop in de fout bij de eerste paal en Wilfried Kanon liep de bal in eigen doel.

ADO beet na rust meer van zich af, maar Heerenveen bleef beter en controleerde het duel. De Friezen beslisten het duel echter pas laat. In de 79ste minuut vond Arber Zeneli met een goed schot de verre hoek en vlak voor tijd schoot invaller Henk Veerman nog de derde voor Heerenveen binnen.

Heerenveen gaat goed, ADO niet

Heerenveen heeft nu vijf wedstrijden op rij gewonnen (vier in de eredivisie en een in de beker).

Bij ADO daarentegen is de goede start van het seizoen met drie zeges op rij bijna vergeten. Aan de vier duels sindsdien hield de ploeg slechts een punt over. De nederlaag tegen Heerenveen was de derde op rij.