UZSC verovert Supercup bij mannen en vrouwen

time icon Aangepast

Zowel de mannen als de vrouwen van UZSC hebben in Ede de Supercup in de wacht gesleept. De mannen waren een klasse beter dan Polar Bears (11-2) en de vrouwen wonnen met 12-10 van ZVL.

De heren van UZSC pakten vorig seizoen hun tweede landstitel op rij door in de eindstrijd ZPB te verslaan.Het jeugdige Polar Bears verraste in de bekerfinale met winst op favoriet Het Ravijn.

Voor eigen publiek kwamen de Beren er zaterdag niet aan te pas. UZSC, met Joachim de Ruijsscher en Mike van Beukering als nieuwe trainers op de kant en een uitstekende doelman Ruben Hoepelman in het bad, leidde halverwege met 5-0 en breidde de marge daarna alleen maar uit: 2-0, 3-0, 3-1, 3-1.

Teruggekeerde internationals helpen UZSC aan prijs

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dames UZSC veroveren Supercup

De wedstrijd bij de dames was een stuk spannender. UZSC was het Leidse ZVL, de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen, met 4-2, 1-3, 4-2, 3-3 de baas.

UZSC kon in het olympische seizoen niet beschikken over de zussen Amarens en Dagmar Genee, keeper Laura Aarts, Leonie van der Molen en Nerida Drewes en verloor in de finale van de play-offs en in de bekerfinale van ZVL.

Nu zijn de internationals terug en dat leverde de Utrechtse ploeg direct de eerste prijs van het seizoen op. Van der Molen en Dagmar Genee scoorden allebei drie keer en Amarens Genee maakte er twee.

STER Reclame