ANP

Ajax heeft het mislopen van de Champions League vorig seizoen moeten bekopen met rode cijfers. De Amsterdamse voetbalclub kon die domper in zijn gebroken boekjaar niet compenseren met transferinkomsten en een stijging van de sponsorinkomsten.

De club maakte vrijdag een nettoverlies van 700.000 euro bekend over het financiële jaar, dat liep tot 30 juni. De jaaromzet daalde van ruim 105 miljoen euro tot iets meer dan 93 miljoen euro.

Verkoop spelers

Ajax hield 12,6 miljoen euro over aan de verkoop van spelers. Daarbij gaat het onder meer om Viktor Fischer, Kolbeinn Sigthòrsson en Ricardo Kishna.

De recente zomerverkopen van keeper Jasper Cillessen en spits Arek Milik, voor fikse bedragen, zijn nog niet meegenomen. De operationele winst kwam uit op 700.000 euro.

Voor het jaar 2016/2017 verwacht Ajax een operationeel verlies, onder meer omdat de club ook nu niet in de Champions League meedoet.

Onder de streep kunnen de transfers van Cillessen en Milik waarschijnlijk wel zorgen voor een positief resultaat, zo is de verwachting.

STER reclame