Feyenoord viert de goal van Nicolai Jørgensen Pro Shots

Feyenoord worstelt zich langs FC Oss

time icon Aangepast

Feyenoord heeft met de nodige moeite de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. Na zeges op Manchester United en PSV wist het elftal van coach Giovanni van Bronckhorst slechts ternauwernood FC Oss onder de duim te houden. Pas in de slotfase liep bekerhouder uit naar een ruime zege: 4-1.

Binnen anderhalve minuut miste Michiel Kramer een grote kans en kopte Bilal Basaçikoglu op de lat, maar het was FC Oss dat na twee minuten op 0-1 kwam: Tom Boere rondde af na gepruts in de Rotterdamse defensie.

Tien minuten later schoot Steven Berghuis raak in de korte hoek bij keeper Ronald Koeman, de zoon van de voormalige Feyenoord-trainer. Vanaf de 1-1 speelde de thuisclub slordig en Boere kreeg een prachtkans op de 2-1 voor Oss. De aanvaller schoot van dichtbij hoog over.

Niet veel later viel het doelpunt aan de andere kant. Simon Gustafson maakte via Kramers rug de 2-1 voor Feyenoord. Basaçikoglu en Nicolai Jørgensen gaven de zege vervolgens toch nog enige glans.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Ronald Koeman jr.: mijn vader wenste me succes

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Kongolo: het lag niet aan onderschatting
Statistieken Feyenoord-FC Oss

Uitslagen KNVB-beker 22 september

Thuis Uit Uitslag
FC Twente FC Utrecht 1-3
De Dijk Vitesse 2-7
HSC '21 TEC 1-5
Feyenoord FC Oss 4-1

STER Reclame