Geen Brabantse fans bij Feyenoord-FC Oss: bussen waren te lang

Poster bij de wedstrijd van FC Oss FC Oss

De bekerwedstrijd tussen Feyenoord en FC Oss wordt vanavond gespeeld zonder fans uit Oss. De Rotterdamse politie hield een bus met Osse supporters tegen, omdat die niet in de bussluis bij het stadion paste. De Osse fans zaten in een harmonicabus en die is te lang om de draai naar de sluis te maken. 

Vanuit zo'n sluis worden de supporters met een combi-regeling, voor hun vervoer en toegang tot het stadion, rechtstreeks het stadion in geleid. "Op die manier kunnen de beide supportersgroepen niet met elkaar in contact komen en hopen we dat de veiligheid van de supporters niet in het geding komt", zegt de politie. 

Vijf bussen omgekeerd

Toen duidelijk werd dat een eerste bus met fans uit Oss was tegengehouden, zijn drie andere harmonicabussen die nog op de A15 onderweg waren naar Rotterdam omgekeerd en teruggereden. Een vijfde bus die nog niet was vertrokken, is in Oss gebleven. 

Volgens de Rotterdamse politie is ruim van tevoren met FC Oss en met de supporters besproken aan welke voorwaarden de bussen moeten voldoen. 

Fout van busmaatschappij

Volgens FC Oss heeft de busmaatschappij verkeerde bussen geleverd, zowel voor de supporters als voor de spelers. Voor de spelers werd wel een andere bus geregeld, maar voor de fans niet. FC Oss heeft op Twitter excuses gemaakt.

TOP Oss
@topossofficial
Alhoewel wij alles zo ver als we kunnen overzien goed geregeld hadden is er toch een groot probleem ontstaan met vervoer. Groot excuus
2 jaar geleden

STER Reclame