NOS Nieuws

Wekdienst donderdag 22 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het is de eerste dag van de herfst, maar van traditioneel herfstweer is geen sprake. De zon schijnt, maar er is ook wat bewolking en het wordt vanmiddag 20 tot 22 graden.

Wat heb je gemist?

Voor de tweede avond op rij zijn er rellen uitgebroken bij een demonstratie tegen politiegeweld in de Amerikaanse staat North Carolina. De gouverneur heeft de noodtoestand afgekondigd en stuurt extra agenten naar de hoofdstad Charlotte.

Vlogger Ismail Ilgun uit Zaandam heeft excuses aangeboden voor wat hij zelf "dom gedrag" noemt. Ilgun (19) en zijn vrienden kwamen twee weken geleden in het nieuws nadat ze een cameraploeg van Hart van Nederland in de wijk Poelenburg hadden lastiggevallen.

Ismail Ilgun (links)

"Een geslaagde avond", zei videoscheidsrechter Pol van Boekel na de bekerwedstrijd Ajax-Willem II. Bij het officiële debuut als 'man achter de schermen' deelde hij een rode kaart uit aan Anouar Kali. Scheidsrechter Danny Makkelie had de middenvelder van Willem II slechts met geel bestraft.

Scheidsrechter Danny Makkelie

De toestroom van jongeren naar Haren heeft niet tot problemen geleid. Burgemeester Pieter van Veen zegt dat de avond rustig is verlopen en dat de situatie onder controle is gebleven. In de gemeente is wel nog steeds een noodbevel van kracht.

Noodbevel politie in Haren

Verder vandaag...

Het is de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen en premier Rutte beantwoordt vragen die gisteren door de Kamer zijn gesteld. Het debat wordt vanaf 10.25 uur rechtstreeks uitgezonden op NPO 1 en NPO Politiek.

In Utrecht begint het proces tegen tien mannen die volgens Justitie een criminele organisatie vormen en liquidaties voorbereiden. De rechtszaak is onderdeel van een van de grootste liquidatie-onderzoeken ooit.

En verder besteedt de NOS vandaag aandacht aan de aanslagen in Brussel. Een half jaar geleden werden het vliegveld Zaventem en kort daarna het metrostation Maalbeek getroffen. 32 mensen verloren daarbij het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl