Volkert van der Graaf
NOS NieuwsAangepast

Hof vindt psychische begeleiding Volkert van der Graaf niet meer nodig

Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, hoeft zich niet langer psychisch te laten begeleiden. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Het hof handhaaft hiermee een uitspraak van de rechtbank.

Van der Graaf werd in 2014 onder voorwaarden vrijgelaten. Eén van die voorwaarden was dat hij zich liet begeleiden door een psychiater. Dat is ook gebeurd, maar de psychiater concludeerde dat het niet langer nodig was. De Staat vindt dat hij zich verder moet laten begeleiden door een psycholoog. Van der Graaf weigert dat.

Voorwaarden

Het hof heeft verder bepaald dat Van der Graaf wel moet blijven meewerken aan de evaluatie van de voorwaarden voor zijn vrijlating. Ook moet hij zich regelmatig blijven melden bij de reclassering en moet dan ook alle vragen beantwoorden.

Van der Graaf probeerde deze voorwaarden eerder dit jaar bij de rechtbank aan te vechten. Hij is toen door de rechter ook al in het ongelijk gesteld. Het OM en Van der Graaf kunnen nog tegen de uitspraak van het hof in cassatie bij de Hoge Raad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl