Vier plofkraken in één nacht

De politie heeft in Soest drie verdachten van plofkraken opgepakt. Ze zouden vannacht drie plofkraken in Soest en Driebergen hebben gepleegd. In alle gevallen werd de geldautomaat van een Albert Heijn-filiaal opgeblazen.

De eerste plofkraak was rond 03.00 uur in Soest. Zo'n twintig minuten later was een geldautomaat bij een andere Albert Heijn in Soest aan de beurt. Weer een uur later was er een plofkraak bij de Albert Heijn in Driebergen.

Verstopt in bouwkeet

Kort na de plofkraak in Driebergen pakte de politie de drie verdachten op. Ze hadden zich verstopt in een bouwkeet in Soest. Het is niet bekend of ze geld van de kraken bij zich hadden. Volgens de politie komt het niet vaak voor dat er in zo'n klein gebied drie plofkraken achter elkaar worden gepleegd.

In Brielle werd afgelopen nacht ook een plofkraak gepleegd bij een vestiging van Albert Heijn. Twee jongens op een scooter braken in bij de supermarkt. Buurtbewoners hoorden glasgerinkel en een knal. Volgens de politie was het een grote ravage in de supermarkt. Deze jongens zijn nog niet gepakt.

STER reclame