ANP
NOS NieuwsAangepast

Grootste problemen voor treinverkeer Den Haag voorbij

De problemen op het spoor tussen Rotterdam en Den Haag zijn voorbij. Het treinverkeer lag de hele ochtend stil vanwege koperdiefstal. De vertraging voor de reizigers liep op tot meer dan een uur.

Rond 12.30 uur vanmiddag konden de treinen weer gaan rijden. Volgens de NS moeten reizigers nog wel rekening houden met extra reistijd.

Op het traject tussen Utrecht en Den Haag is er ook nog vertraging. Een spoorviaduct raakte beschadigd door een brand in een auto. De herstelwerkzaamheden duren waarschijnlijk tot vanavond. Tot die tijd rijden er minder treinen.

Koperdiefstal

Het aantal diefstallen van koper langs het spoor is de afgelopen jaren flink afgenomen: van 516 in 2011 tot 161 in 2015. Dit jaar is het volgens ProRail tot nu toe 109 keer gebeurd. Opvallend is dat de helft van de koperdiefstallen in de regio rond Rotterdam, Den Haag en Delft gepleegd worden. Het is niet duidelijk waarom de koperdieven juist daar vaak toeslaan.

De algemene daling komt onder meer doordat het spoorbedrijf meer camera's en toezichthouders inzet. Ook worden de spoorkabels bespoten met een dna-spray waardoor de herkomst van het koper te achterhalen is en plaatst ProRail meer hekken langs het spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl