Tyson Gay kijkt sip na de diskwalificatie van de Amerikaanse estafetteploeg in Rio de Janeiro

Tyson Gay waagt sprong in de bobslee

Sprinter Tyson Gay heeft plannen om mee te doen aan de Olympische Winterspelen van 2018. De Amerikaanse recordhouder op de 100 meter heeft zich ingeschreven voor de selectiewedstrijden voor duwers van het Amerikaanse bobsleeteam.

Gay was vorige maand nog actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met de 4x100 meter estafetteploeg eindigde hij als derde, maar het viertal werd gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. In 2012 in Londen won hij aanvankelijk brons met de estafetteploeg, maar die medaille moest twee jaar later worden ingeleverd wegens dopinggebruik van Gay.

Of de sprinter serieus kans maakt op een selectie, is nog maar de vraag. Volgens de Amerikaanse bobsleebond is Gay pas een paar dagen geleden begonnen met oefenen. De selectiewedstrijden voor het komend seizoen zijn in Calgary en duren van woensdag tot en met zaterdag.

Lolo Jones (r) en Jazmine Fenlator na hun bobsleerace op de Spelen van Sotsji

Ook Bailey en Jones in de slee

Gay is niet de enige atleet die de sprong in de bobslee waagt. Ook sprinter Ryan Bailey en hordenloopster Lolo Jones doen mee aan de selectiewedstrijd. Jones maakte in 2012 al de overstap van de atletiek- naar de bobsleebaan. Bij de Olympische Winterspelen in Sotsji was ze remster en eindigde ze als elfde.

Twijfels bij Churandy Martina

Churandy Martina twijfelt over een tijdelijke carrièreswitch. "Ik heb daar serieus over nagedacht. Maar dan moet ik meer gewicht krijgen. Ik houd van lekker eten en slapen, dus dat zal makkelijk gaan. Maar twee jaar daarna wil ik naar Tokio en ik weet niet of ik voor die tijd de kilo's er weer afkrijg."

Martina twijfelt over carriere als bobsleeër

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl