NOS NieuwsAangepast

Verdachte aanslagen New York en New Jersey aangehouden

De verdachte van de aanslagen dit weekend in New York en New Jersey is aangehouden. Dat heeft de burgemeester van de plaats Elizabeth in de staat New Jersey gezegd. Daar werd vanmorgen bij een treinstation een rugzak met explosieven gevonden.

De eigenaar van een bar in de plaats Linden in New Jersey vond de 28-jarige Ahmad Khan Rahami vanmorgen slapend voor de deur. De agent die op het telefoontje van de bareigenaar afkwam, herkende de man als de persoon die gezocht werd.

Rahami trok daarop een pistool en trof de agent op zijn kogelwerende vest. Daarna brak een vuurgevecht uit waar meer agenten bij betrokken waren. Een van hen werd geraakt in een hand.

Ook Rahami raakte gewond, waarna hij werd aangehouden. Liggend op een brancard werd hij weggevoerd.

Verdachte van bomaanslag in New York opgepakt

Khan Rahami zou verantwoordelijk zijn voor de bommen die zaterdag afgingen in de New Yorkse wijk Chelsea en, eerder op de dag, voorafgaand aan een hardloopwedstrijd in New Jersey.

Volgens NBC News kwam de politie hem op het spoor doordat er een vingerafdruk van hem op een van explosieven zat die niet is afgegaan. Ook stond er op de telefoons die met de explosieven waren verbonden informatie die in zijn richting wees.

Burgemeester De Blasio van New York geeft om 18.30 uur Nederlandse tijd een persconferentie.

Camerabeelden met daarop de vermoedelijke dader Ahmad Khan Rahami

Volgens president Obama is er geen verband tussen de aanslagen in New York en New Jersey en die in de Amerikaanse staat Minnesota.

Daar viel een man met een mes bezoekers van een winkelcentrum aan. Acht mensen raakten gewond. De dader werd doodgeschoten. Die aanslag is opgeëist door IS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl